Riktig utstyr og finansiering

Det kan være både tidkrevende og dyrt å skulle finne riktig kamerautstyr. Tatt i betraktning at man kan lett kan svi av 100.000 kroner på et kamera, er det viktig å tenke nøye gjennom hva man egentlig har behov for og hva man faktisk har råd til å bruke. Hvordan er din finansielle situasjon?
Hvordan har du tenkt å finansiere hobbyen din?

En nybegynner vil kanskje oppleve at det fotografering er veldig kostbart, da det ofte kreves mye basis- og tilleggsutstyr i starten. Et tips kan derfor være å sette opp en timeline for utstyret:

* Hva trenger du?
* Hvilket nivå skal du være på når du kjøper dette utstyret?
* Hva er budsjettet for hver enkelt del?

Vi gir deg her noen flere tips til hva det lønner seg å tenke på når man skal velge riktig kamera.

Kameratype

For den ihuga hobbyfotograf, samt for profesjonelle, er speilreflekskameraet det naturlige valget. Navnet har det fått på grunn av speilet som ligger foran objektivet inne i kameraet. Fordelene med disse kameraene er mange, men først og fremst muligheten til benytte seg av en rekke ulike funksjoner (blitz, objektiver, linser osv.).

UleSLRmpene med et speilreflekskamera er størrelsen – ikke bare er selve kameraet fysisk stort, men det kommer i tillegg med en god del linser og ulikt tilleggsutstyr som gjør at det er mer fysisk utstyr å håndtere. Dette gjør nødvendigvis også kamerat dyrere.

Det ultrakompakte kameraet har en del funksjoner som man også finner på de større speilrefleksene, men er som navnet tilsier, mindre i størrelse, og dermed mye lettere å ta med seg når man er på farten. På grunn av begrensningene i funksjoner, er det nødvendigvis også mye lettere å bruke enn et speilreflekskamera. For en person som ikke nødvendigvis trenger å ta profesjonelle bilder, men som snarere ønsker å dokumentere omgivelsene, er et ultrakompakt kamera et godt alternativ.

Minuset er at man ikke har mulighet til å bytte linse, og dermed ikke kan tilpasse lysforholdene på samme måte. Dette gjør at det blir mer “støy” i bildet, og at resultatet dermed ikke blir like skarpt.

På nett eller i butikk?

Det er til en stadighet gode tilbud på kamera på nett, så for den prisbevisste, som ikke har veldig store krav, kan det være greit å kjøpe kamera på nett. Har man en del spesifikasjonskrav til utstyret, krever det imidlertid en del forkunnskap når man handler på nett. Om man vet hva man leter etter er dette imidlertid ikke særlig vanskelig. Og med
nettløsninger for prissammenligning kan man enkelt og effektivt lete seg fram til beste pris på drømmekameraet.

Om man imidlertid kjøper sitt første kamera, og trenger svar på en del spørsmål til bruk av utstyret, kan en ordentlig fotobutikkvære å anbefale. Her vil du møte en betjening som er spesialisert på det aktuelle utstyret, og som kan tilpasse de ulike delene og tilbehøret til dine behov. Dessuten hender det at du får bedre garantier og eventuelt service på utstyret i ettertid når du handler i en fysisk butikk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *