Anerkjente fotografer

Steve McCurry

Denne verdensberømte fotografen fra Pennsylvania, startet sin fotokarriere ved Penn State University. Der skulle han opprinnelig studere kino og film, men endte i stedet opp med å begynne på en grad i teaterkunst. Han begynte etterhvert å ta bilder for avisen The Daily Collegian i Penn State, og det var slik han ble interessert i fotokunsten. Senere dro han til India, der han videreutviklet fototalentet sitt.

David Bailey

David Bailey er en av verdens desidert mest kjente portrett og motefotografer. Briten, som i stor grad er selvlært, var aldri noen stor tilhenger av skolen. Han har selv uttalt at han i løpet av et skoleår møtte opp kun 33 ganger. Hans praktiske tilnærming til fotokunsten har imidlertid gjort ham til et kjent navn, ikke bare i hans hjemland Storbritannia, men i hele verden.

Tomothy Hogan

TOMOTHY HOGANTomothy er en anerkjent amerikansk fotograf med lang fartstid fra fotomiljøet i New York. Siden 2011 har han vært basert i Los Angeles. Porteføljen hans er bred, og dekker en rekke type produkter, portretter og andre motiver. Han er en ivrig surfer, noe som også har påvirket linjene i fotokunsten hans, og som har fungert som en viktig inspirasjon i hans arbeid.

Christian Aaslund

Christian er en Stockholmsbasert fotograf. Han utmerket seg spesielt i forbindelse med Honkey Kong, hvor han fotograferte sneakers i Hong Kong for det kjente merket Jim Rickey. Mange av bildene er tatt i asiatiske locations.

Kaith Robinson

Kaith Robinson er en Brooklyn-basert fotograf som spesialiserer seg innen mote, skjønnhet og portrettbilder. Hun er kun 22 år, og studerer til daglig ved Fashion Institute of Technology i New York.

Morten Krogvold

Morten Krogvold er både fotograf og forfatter, og er i kanskje mest kjent for sine portretter av kjente personer, så som politikere, artister og skuespillere. Han startet karrieren sin i Foreningen for fri fotografer (FFF) på slutten av 70-tallet. I de senere år har han viet stadig mer tid til å lære bort sine ferdigheter, og har hatt stor suksess også som lærer.

Ida Bjørvik

Ida Bjørvik er en norsk motefotograf, som har fokus på å trekke fram det visuelle og estetiske i motefoto, utover det rent motetekniske. Dette gjør hun ved å skape mykere kontraster, og ha mer fokus på omgivelsene i bildet. Ida er 27 år, og har utdannelse fra Norsk Fotoskole, hvor hun ble uteksaminert i 2009. Hun er en flittig bruker av Instagram, noe som har gjort henne til et kjent navn blant et yngre publikum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *